2015. október 23. péntek

Ma reggel könnyű napra ébredtünk. Csak 3 órán volt. Először másfél órán keresztül a Phrasal verbs-el foglalkoztunk, majd megismerkedtünk Lengyelország és a Cseh Köztársaság nevezetességeivel, végül elbúcsúztunk Irena-tól.

Délután újból nekivágtunk tegnapi utunknak. Első úticélunk Marsaxlokk, a kikötő falu volt, ahol színes csónakok ringatóznak a vízen. A csónakokra orrain Ozirisz szeme vigyáz, hogy a tenger gonosz erőit távol tartsa.

Következő állomásunk Hagar Qim (1839-ben fedezték fel) és Mnajdra (Kr. e. 3400 körül építették) templomok neolitikumi romjai voltak. A templomok annyira lágy kövekből épültek, hogy mára már porladnak, ezért sátrat emeltek feléjük. Mire odaértünk, bezárt. Azért kívülről mindent, még a templomromokat is meg tudtuk tekinteni.

A mai nap utolsó állomása Blue Grotto volt, azaz a Kék Barlang. Mivel itt már téli menetrend van, így a hajókat kiemelték a vízből, közel menni nem tudtunk, de azért képeket készítettünk. Míg vártuk a buszt beesteledett, így a naplementében is tudtunk gyönyörködni.

Mindent összevetve bár az iskolában rövid napunk volt, de megtöltöttük programmal. A délután során 8 különböző busszal utaztunk, és  elárulhatjuk, hogy itt "Minden út Valettába vezet". :-)