2015. október 26-28. hétfő, kedd, szerda

Hétfőn első órán a az egyszótagú szavak kiejtésére fókuszáltunk, a rövid és a hosszú magánhangzókra. Második órán a Gender Roles kerültek előtérbe. A Women in space listening hangolt rá minket a témára. A szövegértés fejlesztése mellett megtudhattuk azt is , hogy csoporttársaink országában is hasonlóan nehezebb elhelyezkedni a nőknek egy-egy munkahelyen. Utolsó órán csoportban dolgoztunk, s a megadott szókapcsolatokkal egy-egy short storyt fogalmaztunk meg, melyek igazán fergetegesre sikerültek. Délután hármasban felfedeztük Mdina (a régi főváros) és Rabat városát. Megbeszéltük, hogy az eddig megismert városok közül Mdina van a toppon. Lenyűgöző látvány és érzés volt a több, mint 300 éves épületek között sétálni. Időutazásunkat csak az oda nem illő autók látványa zavarta meg.

Kedden először a Syllables and Stress Patterns, vagyis a szótagolásra és a hangsúlyra fókuszáltunk. Majd párokban dolgozva kiválasztottunk a máltai napilapból  egy-egy újságcikket, melynek tartalmát megismerve kérdéseket írtunk össze, melyre a csoport másmás párja kereste meg a választ. Így fejlesztve reading képességünket. Délután shoppingoltunk, relaxáltunk.

Szerdán szituációs játékban állásinterjún vettünk részt. Ki-ki interjúztatott, ki-ki pedig állást keresett, s megpróbálta meggyőzni az interjúztatókat, hogy ő a legjobb az adott feladatra. A következő órán Málta és a csoportunkban lévő országok iskolarendszerét hasonlítottuk össze. Kiderült számunkra, hogy igen különböző az adott országok képzése, oktatása. Délután újra Mdinába és Rabatba mentünk. Együtt a csoporttal, angol idegenvezetéssel ismerkedtünk meg a régi fővárossal. Egyebek között az is kiderült számunkra, hogy mindössze 300-an lakját a várost.